Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

16.2.2009

El Programa de Formació en Qualitat per als Estudiants Universitaris, d'AQU Catalunya, escollit com a exemple de bona pràctica europea

El projecte europeu Quality Assurance for the Higher Education Change Agenda (QAHECA) de l'European University Association (EUA), que té el suport de la Comissió Europea per mitjà del Lifelong Learning Programme, ha seleccionat el Programa de Formació en Qualitat per als Estudiants Universitaris, d'AQU Catalunya, com una bona pràctica europea per a les universitats i agències.

L'experiència catalana ha estat una de les nou escollides entre trenta per ser presentada a la National University of Ireland en la sessió de cloenda del projecte QAHECA, ja que el comitè científic l'ha considerada una acció creativa que dóna resposta a la necessitat creixent, per part d'universitats i agències, d'implicació i de compromís dels estudiants amb les seves institucions.

Promogut per AQU Catalunya, el Programa de Formació en Qualitat per als Estudiants Universitaris es va iniciar l'any 2005 i algunes universitats catalanes el van fer realitat per mitjà de cursos específics. Actualment, l'Agència i les universitats catalanes estan impulsant aquest programa per generalitzar-ne el desplegament. L'objectiu final és dotar els estudiants universitaris de competències i coneixements que permetin extreure el màxim profit de la seva participació en els processos d'avaluació de la qualitat de les universitats.

PDF Programa de Formació en Qualitat per als Estudiants Universitaris