Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

28.9.2009

Les agències que vetllen per la qualitat del sistema universitari europeu es reuneixen a Catalunya

Més d'un centenar de responsables de les principals agències europees per a la qualitat de l'educació superior s'han trobat a Catalunya en el marc de la 6a Assemblea General de l'European Association for Qualitat Assurance in Higher Education (ENQA). Aquesta ha estat organitzada per AQU Catalunya amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya.

L'assemblea, que se celebra els dies 28 i 29 de setembre, tracta sobre els mètodes de garantia de la qualitat dels ensenyaments universitaris que s'hauran d'implantar en la propera dècada. Concretament, vol fer referència a l'avaluació dels objectius d'aprenentatge i assoliment de competències de tipus acadèmic, professional i personal dels futurs graduats.

L'acte d'obertura ha anat a càrrec del conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, del president de l'ENQA, Bruno Curvale, i del rector en funcions de la Universitat Politècnica de Catalunya, Josep Casanovas.

Durant la seva intervenció, el conseller Huguet, ha destacat el paper rellevant de l'Agència catalana com a "instrument per a la promoció i l'avaluació de la qualitat al sistema universitari català". També ha remarcat que AQU Catalunya ha estat una de les tres primeres agències europees a ser inclosa al Registre Europeu per a l'Assegurament de la Qualitat (EQAR).

El conseller ha aprofitat l'avinentesa per anunciar que "el Govern de Catalunya està treballant en la tramitació d'una llei pròpia per a l'Agència, que segueix les recomanacions fetes per l'ENQA, i que entre altres millora la participació dels agents implicats en els òrgans de govern i els processos d'avaluació de la institució".

Finalment, ha llençat el repte a les agències europees "de treballar per impulsar la transparència i la informació de la seva feina a la societat". El conseller considera que la societat civil ha de conèixer quina és la qualitat de les institucions d'educació superior que operen al seu territori.

PDF Discurs d'inauguració de la 6a Assemblea General de l'ENQA del conseller d'Innovació, Universitat i Empresa, Josep Huguet.

PDF Programa de l'Assemblea General de l'ENQA dels dies 28 i 29 de setembre.