Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

19.11.2013

Reunió del projecte ISLAH a Barcelona

ISLAH

Els representants de les institucions que participen al projecte ISLAH (Instruments of support of Labor Market and Higher Education) es van reunir a Barcelona per participar en un esdeveniment de doble: el dia 4 de novembre va tenir lloc el seminari sobre la governança de les universitats de la Mediterrània i les perspectives de futur dels sistemes d'educació superior en la regió, i el 5 de novembre es va dur a terme la reunió del Comitè de Direcció del projecte.

El seminari, organitzat per AlmaLaurea amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili i la xarxa EPUF (Fòrum Permanent d'Universitats Euromed), va ser punt de trobada per al debat i la reflexió per enfortir els vincles entre els països de les dues ribes de la Mediterrània. Hi van participar Ilan Chet (secretari general adjunt d'Educació Superior de la Unió per la Mediterrània), Marcello Scalisi (director executiu de la Unió d'Universitats de la Mediterrània), Nuri Mohamed Elbasha (Ministeri d'Educació Superior de Líbia), Josep Mateu (Consell Social de la Universitat de Barcelona), Anna Prades (AQU Catalunya), Houdaifa Ameziane (Universitat Abdelmalek Essaadi de Tetuan-Tànger), Salah Boumaiza (Universitat de Jendouba, Tunísia), Lobna Saidi (Ministeri d'Educació Superior de Tunísia), i Elkefi Rahmani (Observatori Nacional d'Ocupació i Qualificacions de Tunísia).

La reunió del Comitè de Direcció ha servit per encarar temes clau relacionats amb la gestió tècnica i administrativa del projecte ISLAH. Per exemple, s'ha decidit la població que s'enquestarà i la metodologia de recollida de dades.

Coordinat pel consorci italià AlmaLaurea, el projecte ISLAH té per objectiu establir dos observatoris nacionals, a Marroc i a Tunísia, amb els currículums de la població graduada per facilitar l'intercanvi d'informació entre el sistema d'educació superior i les necessitats del mercat laboral.