Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

24.2.2017

AQU Catalunya participa al seminari d'ACPUA

El 23 de febrer, AQU Catalunya va participar en el seminari "Midiendo la inserción laboral de los egresados: un coloquio de buenas prácticas" organitzat per l'Agencia de Calidad y Prospectiva Universitaria de Aragón (ACPUA).

Durant el seminari, l'Axencia para a Calidade do Sistema Universitario de Galicia (ACSUC), que des de l'any 2001 realitza estudis d'inserció laboral com AQU Catalunya, va presentar els resultats de la darrera enquesta d'inserció laboral. En el seu web se'n poden consultar els estudis previs.

Des d'Aragó, la Universidad de San Jorge va presentar els seus estudis d'inserció laboral i com es fan servir per a millorar els processos d'informació i orientació als seus estudiants. Així mateix, el president del Consell Social de la Universidad de Zaragoza va presentar les dades d'inserció laboral des de la perspectiva de l'afiliació de la seguretat social. Finalment, el Govern d'Aragó va presentar la iniciativa de dur a terme, aquest any, una enquesta telefònica d'inserció laboral als graduats del seu sistema universitari que faci tres anys que es van titular. Els seus resultats seran comparables, pel que fa als indicadors d'inserció laboral, amb els que obté AQU Catalunya amb el seu sistema.

Per part d'AQU Catalunya, Anna Prades, gestora de projectes de l'Àrea d'Internacionalització i Generació del Coneixement, va presentar com es pot treballar per facilitar que els indicadors s'incorporin als processos de diagnòstic, avaluació i presa de decisions de les titulacions (via pla de millores). Durant la jornada "Com millorar la formació dels infermers i les infermeres", organitzada fa poc per l'Agència, es va presentar un exemple de com es pot treballar per unificar indicadors que provenen de fonts diverses (WINDDAT, resultats de les acreditacions, enquestes d'inserció laboral, estudi d'ocupadors), per tal d'identificar tant els reptes com les possibles solucions per mantenir-se en el camí de la millora contínua.