Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

19.10.2012

AQU Catalunya, una de les dues millors agències europees

L'informe d'avaluació externa internacional basat en els estàndards i directrius europeus d'ENQA dictamina que AQU Catalunya compleix completament 14 dels 16 criteris sotmesos a avaluació, i substancialment els dos restants. Aquest resultat situa l'Agència catalana com una de les dues agències europees, juntament amb la Quality Assurance Agency for Higher Education anglesa (QAA), amb un major i millor compliment dels estàndards europeus. Un fet rellevant, tenint en compte que no totes les agències que se sotmeten a l'avaluació internacional superen el procés.

El Consell de Direcció d'ENQA ha confirmat AQU Catalunya com a membre de ple dret de l'associació per als pròxims cinc anys, una resolució que consolida l'Agència com a capdavantera a Europa, fins al punt que el procés d'avaluació d'AQU Catalunya s'utilitzarà com a exemple de bones pràctiques en el proper seminari de formació a les agències que volen ingressar a l'associació.

També reforça el sistema universitari català, ja que l'avaluació de les titulacions universitàries oficials (graus, màsters i programes de doctorat) que realitza l'Agència compleix els estàndards i directrius fixats en l'Espai europeu d'educació superior i, per tant, millora la posició de les universitats catalanes en els processos de reconeixement internacional dels ensenyaments universitaris.

PDF PDF Nota de premsa. 19.10.2012 - AQU Catalunya, una de les dues millors agències europees