Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

26.8.2019

AQU Catalunya és membre associat de l’aliança europea CHARM-EU, una innovació en educació superior

190826_charm_EU

La Comissió Europea va anunciar el 26 de juny que el projecte CHARM-EU (Challenge-driven, Accessible, Research-based, Mobile European University) ha estat un dels escollits per a formar part de la iniciativa “European Universities”.

La Universitat de Barcelona és la institució que lidera el projecte, però es tracta d’una aliança transversal composada per la Universitat Loránd Eötvös de Budapest, el Trinity College de Dublin, la Universitat de Montpellier i la Universitat d’Utrecht. AQU Catalunya en forma part com a membre associat.

El projecte fa una proposta pedagògica innovadora: mitjançant diversos mòduls formatius, un grup d’entre 100 i 200 alumnes de les cinc universitats participants cursaran crèdits multidisciplinaris.

L’objectiu és fer un canvi en l’oferta acadèmica, tot fent-la més transversal i podent oferir així un aprenentatge multidisciplinari a l’alumnat. La transversalitat de l’oferta acadèmica dona flexibilitat i permetrà a les estudiants crear un pla d’estudis adaptat a les seves necessitats.

L’aliança CHARM-EU preveu que a l’inici del proper semestre (setembre de 2019) es dugui a terme un taller que ajudarà a definir el projecte. Al gener de 2021, es preveu que ja es puguin posar en funcionament els primers mòduls pilot, i el setembre de 2021, el màster basat també en aquest canvi d’oferta acadèmica.