Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

24.1.2011

Comença la IV edició de l'estudi d'inserció laboral dels titulats de les universitats catalanes

AQU Catalunya realitza aquest any 2011 la quarta edició de l'estudi d'inserció laboral dels titulats del sistema universitari català. L'edició d'enguany destaca per la participació de totes les universitats catalanes, i per representar l'anàlisi més extensa d'aquest tipus realitzada mai a la Unió Europea. S'analitzarà una població de 27.331 titulats l'any 2008 i una mostra de 15.333 persones.

AQU també està analitzant, per segona vegada, la inserció laboral de la població graduada el curs 2006-2007 i doctorada els anys 2006 i 2007, i també un nou estudi específic des de la perspectiva de gènere dels graduats i graduades fa deu anys per descobrir possibles diferències entre homes i dones.

La IV edició de l'estudi d'inserció laboral dels titulats i doctorats del sistema universitari català no només té l'objectiu d'aconseguir dades sobre la inserció laboral dels titulats, sinó també de recollir informació sobre la qualitat i la satisfacció amb l'ensenyament per titulació i universitat.

El quart estudi d'inserció laboral s'està elaborant a partir de tres enquestes:

  • Titulats 2006-2007. Analitzar la qualitat de la inserció laboral dels graduats de la promoció 2006-2007 i la valoració que aquests fan, després de tres anys, de la formació rebuda.
  • Doctors 2006 i 2007. Analitzar la qualitat de la inserció laboral dels doctors que van llegir la tesi entre els anys 2005 i 2007 i la valoració que aquests fan, tres anys més tard, de la formació rebuda.
  • Seguiment gènere 2001. Analitzar si existeixen diferències i desigualtats derivades del gènere dels graduats en el procés d'inserció laboral deu anys després de la finalització dels estudis.

Les enquestes, que es realitzen telefònicament, han començat avui i finalitzaran a mitjans de març. Un cop AQU Catalunya disposi de les respostes als qüestionaris, començarà el treball d'anàlisi de les dades.

Des de l'any 2001 AQU Catalunya realitza triennalment l'enquesta d'inserció laboral als graduats i graduades de les universitats catalanes.