Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

5.6.2018

Jornada Les competències professionals a la Catalunya del 2030: prospectiva per a la definició de polítiques públiques

180604_JornadaProspectiva2030_TR

A la imatge, d'esquerra a dreta: Serra, Serrano, García i Closas durant la seva intervenció a la taula rodona

El dia 4 de juny va tenir lloc la jornada Les competències professionals a la Catalunya del 2030: prospectiva per a la definició de polítiques públiques, organitzada pel Consell Català de Formació Professional en col·laboració amb la Direcció General d’Anàlisi i Prospectiva i AQU Catalunya.

L’acte va ser inaugurat per la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi.

En la jornada hi van intervenir tres experts en matèria de prospectiva:

    • Ibon Zugasti, Managing Director de Prospektiker. Zugasti va fer una exposició sobre la disciplina de la prospectiva, tot explicant els conceptes més rellevants relacionats amb la disciplina, i il·lustrant-los amb una sèrie d’exemples.
    • Jordi Serra, director de recerca del Center for Postnormal Policies & Futures Studies. Serra va parlar sobre els escenaris del dia de demà, fent especial referència a la importància d’establir nous models econòmics per a un futur en què es planteja la possibilitat del treball dual (un futur familiar) i de la coexistència tecnohumana (un futur impensat).
    • María García, directora d’ocupabilitat del Human Age Institute. A la seva ponència, “Les 5 palanques de “the future of work””, García va exposar les professions i competències més demandades a l’actualitat i les que es preveuen més demandades en el futur, segons les dades de Manpower de 2017.

Finalment, es va fer una taula rodona, moderada per Albert Closas, en què Serra, García i Raquel serrano, sociòloga i consultora de Prospektiker, van debatre la prospectiva a Catalunya, amb els ulls posats a l’escenari de la Catalunya 2030.