Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

16.7.2014

Lluís Torner i Joan Nogué, nous presidents de les comissions de professorat d'AQU Catalunya

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell,1 ha nomenat Lluís Torner Sabata com a president de la Comissió d'Avaluació de la Recerca, en substitució de Joan Rodés Teixidor, i Joan Nogué Font com a president de la Comissió de Professorat Lector i Professorat Col·laborador, en substitució de Maria Lluïsa Hernanz Carbó.

Lluís Torner Sabata és llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, doctor per la Universitat Politècnica de Catalunya i catedràtic d'aquesta universitat des de l'any 2000. Ha estat investigador postdoctoral i col·laborador de diverses universitats als Estats Units, i des de 2002, any de la creació del centre, és el director de l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO). Ha dedicat la seva activitat acadèmica a la investigació i la formació en les aplicacions de la fotònica en diversos camps. En particular, és un dels investigadors capdavanters del món en l'estudi dels anomenats solitons òptics i de les seves aplicacions a tecnologies de la informació. L'any 2000 va rebre la Distinció de la Generalitat de Catalunya per a la Promoció de la Recerca Universitària com a jove investigador.

Joan Nogué Font és catedràtic de Geografia Humana de la Universitat de Girona i director de l'Observatori del Paisatge de Catalunya. Es va doctorar a la Universitat Autònoma de Barcelona i va ampliar estudis a la Universitat de Wisconsin a Madison (EEUU). Ha estat Adjunct Professor de la Universitat de Western Ontario (Canadà) i professor visitant en diverses universitats estrangeres. És especialista en estudis de paisatge cultural i en pensament geogràfic i territorial i codirector de la col·lecció de llibres Paisaje y Teoría, de l'editorial Biblioteca Nueva i col·laborador del suplement 'Cultura's' de La Vanguardia. Va ser director del Seminari Internacional sobre Paisatge de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo i degà de la Facultat de Lletres de la UdG des del 1996 fins al 2004. És Premi Jaume I d' Urbanisme, Paisatge i Sostenibilitat 2009.

D'altra banda, Esther Giménez-Salinas (Universitat Ramon Llull) i Josep Eladi Baños (Universitat Pompeu Fabra) han estat nomenats membres del Consell de Direcció d'AQU Catalunya, en substitució d'Enric Argullol Murgadas (Universitat Pompeu Fabra) i Gemma Rigau Oliver (Universitat Autònoma de Barcelona).

1 L'article 146.2.a) de la Llei 1/2003, de 19 de febrer, estableix que el president o presidenta de la Comissió d'Avaluació de la Recerca és nomenat per la persona titular del departament competent en matèria d'universitats entre persones amb mèrits científics prominents; l'article 145.2.a) de la Llei 1/2003, de 19 de febrer, estableix que el president o presidenta de la Comissió de Professorat Lector i Professorat Col·laborador és nomenat per la persona titular del departament competent en matèria d'universitats entre persones de reconegut prestigi acadèmic; l'article 142.2.e) de la Llei 1/2003, de 19 de febrer, d'universitats de Catalunya, disposa que són membres del Consell de Direcció d'AQU Catalunya tres persones destacades de la comunitat acadèmica nomenades per la persona titular del departament competent en matèria d'universitats.