Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

10.4.2017

La UOC i AQU Catalunya creen un màster oficial pioner a l'Estat en avaluació i gestió de la qualitat universitària

Conveni UOC AQU Font: UOC

El rector de la UOC, Josep A. Planell, i el president de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU Catalunya), Josep Joan Moreso, han signat un conveni per impartir un màster universitari, pioner a l'Estat, en Avaluació i Gestió de la Qualitat en l'Educació Superior. Els estudis s'impartiran a partir del curs 2017-2018 i s'oferiran completament en línia. Els estudiants, a més del títol oficial, obtindran un certificat de la International Network for Quality Assurance Agencies in Higher Education (INQAAHE).

La titulació, de 60 crèdits, està dirigida a les persones que vulguin iniciar o desenvolupar la seva carrera professional en llocs de gestió, assessoria, investigació o innovació en l'àmbit de la qualitat i la millora de l'educació superior.

Es tracta del primer programa oficial en castellà del món en aquesta temàtica que cobrirà una demanda real: formar professionals experts en qualitat de l'educació superior i la seva avaluació. Fins ara no existia cap oferta formativa al respecte.

Els àmbits competencials en què es formaran els estudiants abasten:

  • Disseny de polítiques i estratègies de qualitat en l'educació superior i de metodologies i instruments d'avaluació de la qualitat
  • Identificació i creació d'indicadors i la seva anàlisi i interpretació.
  • Aplicació dels sistemes d'avaluació de la qualitat d'institucions, programes i professorat.
  • Capacitat crítica envers les xarxes internacionals i agències de qualitat.

El màster combinarà contingut teòric i pràctic que integrarà un perfil acadèmic, científic i tècnic. S'impartirà seguint el sistema d'educació virtual propi de la UOC, qui portarà la direcció acadèmica, i AQU Catalunya col·laborarà en la integració dels aspectes més professionals de la qualitat i els sistemes d'avaluació.

Es preveu que el màster, que es troba en fase de verificació, comenci el proper mes d'octubre.