Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

6.7.2009

L'avaluació de la recerca del professorat universitari en Humanitats i Ciències Socials, a debat

AQU Catalunya llença el repte a la comunitat científica i acadèmica de debatre L'avaluació de la recerca en Humanitats i Ciències Socials. El taller proposat s'emmarca dins la XII edició dels Tallers de reflexió i debat amb les universitats catalanes i està previst que es dugui a terme els dies 28 i 29 de gener de 2010, a la Universitat de Barcelona.

Tot i els esforços per objectivar els criteris d'avaluació, aquests àmbits no han gaudit de l'ampli consens que hauria de regir l'avaluació de les disciplines que engloben. Alguns dels motius que ho expliquen són el fet que aquests no disposen d'indicadors d'impacte tan acceptats internacionalment com en altres àmbits científics, i el difícil encaix entre un enfocament internacional i una projecció en l'entorn més proper.

L'objectiu del taller és reflexionar sobre l'avaluació de la recerca en aquests àmbits per tal d'identificar referents comuns i promoure un major consens sobre els criteris d'avaluació.

Per tal de comptar amb la major participació possible, s'ha previst una assistència aproximada de 250 persones. Els participants haurien de representar la diversitat de sensibilitats que existeixen com són: professorat en situació d'acreditació, professorat amb experiència en processos d'avaluació, professorat amb visió crítica del sistema burocràtic d'avaluació, professorat que compti amb reconeixement científic, càrrecs acadèmics de les universitats catalanes, membres de les comissions d'avaluació de professorat, i personal d'agències d'avaluació.

La inscripció es podrà fer mitjançant el web d'AQU Catalunya, a partir del 2 d'octubre de 2009 i les persones que s'hi inscriguin podran fer arribar les seves contribucions i opinions sobre el tema, que seran tractades com a documentació del taller.

PDF Preprograma del taller L'avaluació de la recerca en Humanitats i Ciències Socials