Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

19.6.2013

Josep Joan Moreso, nou president d'AQU Catalunya

Josep Joan Moreso, nou president d'AQU Catalunya Joaquim Prats i Josep Joan Moreso al Taller de Girona organitzat per AQU Catalunya al 2008.

El Govern ha nomenat Josep Joan Moreso Mateos president de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU Catalunya) en substitució de Joaquim Prats.

Josep Joan Moreso Mateos (Tortosa, 1959) és catedràtic de Filosofia del Dret de la Universitat Pompeu Fabra. Llicenciat en Dret (Universitat Autònoma de Barcelona, 1983) i doctor en Dret (Universitat Autònoma de Barcelona, 1988), abans que a la UPF, ha estat professor a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat de Girona.

Principalment ha treballat en Teoria del Dret, fent especial atenció en l'estructura i el dinamisme dels sistemes jurídics, aplicant les contribucions de la lògica deòntica. La seva recerca més recent es basa en els fonaments filosòfics de la Constitució, que comprèn un ampli ventall en el que coincideixen diverses àrees, com: metaètica, filosofia del llenguatge, teoria de la interpretació i de l'argumentació del Dret, filosofia política i teoria de la democràcia. L'octubre de 2010 fou investit doctor honoris causa per la Universitat de Valparaíso (Xile).

Ha estat rector de la UPF del 2005 al 2013. Durant aquests anys, la Universitat ha adaptat totes les titulacions a l'EEES, ha aprofundit el seu perfil de recerca i formació de postgrau i ha enfortit la seva vocació internacional.