Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

20.6.2008

Presentació dels resultats del tercer estudi d'inserció laboral

AQU Catalunya ha presentat en roda de premsa els resultats del tercer estudi d'inserció laboral dels graduats de les universitats catalanes. El president i el director de l'Agència, Antoni Serra Ramoneda i Javier Bará Temes, han donat a conèixer les dades més rellevants de la tercera edició de l'enquesta, acompanyats del president del Consell Social de la UB, Joaquim Coello Brufau, que ha fet l'anàlisi dels resultats des del punt de vista de la societat, i la vicerectora d'Afers Acadèmics de la UAB, Maria Dolors Riba.

Entre les conclusions de l'estudi destaquen que tres anys després de la seva graduació, el 93,5% dels enquestats treballen, el 88% dels ocupats ho fan a temps complet i l'atur afecta al 3% dels graduats (6% a Humanitats i 2% a Ciències de la Salut i Àrea Tècnica). Quan a la satisfacció en la nova feina els graduats valoren amb un 5,5 (de l'1 al 7) la seva satisfacció general amb la feina actual. Dels diferents aspectes de la feina destaquen com a més satisfactori el contingut de la feina, i com a menys satisfactori la utilitat dels coneixements. Quan als estudis cursats, el 74% dels enquestats tornarien a triar els mateixos si haguessin de començar de nou. Aquest percentatge oscil·la entre el 71% d'Humanitats (72% en l’Àrea Tècnica) i el 80% de Ciències de la Salut.

El tercer estudi d'inserció laboral dels graduats de les universitats catalanes s'ha dut a terme per encàrrec dels consells socials de les 7 universitats públiques (UB, UAB, UPC, UPF, UdG, UdL i URV), la UVic i la UOC.