Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

27.3.2014

Reunió de llançament del projecte EQTeL

EQTeL

AQU Catalunya ha participat en la reunió d'inici del projecte Enhancing Quality of Technology-Enhanced Learning at Jordanian Universities (EQTeL), que ha tingut lloc a la Universitat Oberta de Catalunya del 10 al 12 de març.

El projecte té com a objectiu desenvolupar indicadors clau de rendiment dels models de Technology Enhanced Learning (TeL, models d'aprenentatge que utilitzen les noves tecnologies com a oportunitat de millora) a Jordània, perquè siguin aplicables a nivell internacional i, d'acord amb el Procés de Bolonya, a la Unió Europea. Així, un dels reptes principals d'aquest projecte és millorar la qualitat dels estudis que es desenvolupen amb un suport intensiu de la tecnologia, ja siguin en modalitat mixta (blended), o completament en línia, dins d'un sistema que portaria  beneficis importants a tots els futurs estudiants de la regió de l'Orient Mitjà, mitjançant els esforços conjunts de les universitats i institucions jordanes amb l'ajuda significativa de socis de la Unió Europea.

AQU Catalunya i ENQA participen en el projecte com a socis i tenen la responsabilitat de dissenyar i implantar processos de formació de personal a les universitats jordanes, justament per al desenvolupament de sistemes d'assegurament de la qualitat. L'Agència veu aquest procés com una oportunitat per rependre el desenvolupament de metodologies d'assegurament i millora de la qualitat en processos de formació superior que incloguin l'ús intens de les noves tecnologies.

EQTel és un projecte de la convocatòria TEMPUS 2013 de la UE, dirigida a reformar i fomentar la modernització de l'educació superior en països associats amb la Unió Europea. El consorci d'aquest projecte, liderat pel professor de la UOC Albert Sangrà, està format per cinc socis europeus (tres universitats i dues agències de qualitat) i vuit del Jordània (cinc universitats, el seu ministeri d'educació, una agència nacional d'acreditació i una associació d'universitats). Compta amb un pressupost global finançat de 996.007,16 € i tindrà una durada de 36 mesos.