Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

14.10.2008

El futur del professorat universitari, a debat

Els dies 16 i 17 d'octubre se celebra al Parc Tecnològic de la Universitat de Girona la desena edició dels tallers de reflexió i debat d'AQU Catalunya. Sota el títol EL PROFESSORAT UNIVERSITARI AL 2015: PERFIL, VINCULACIÓ I AVALUACIÓ, l'Agència ha proposat com a eix de la discussió el professorat universitari i ha identificat, en un context actual caracteritzat per una estructura complexa, les qüestions següents:

  • En quina mesura el marc legal actual condiciona la gestió del professorat pel que fa a les figures, els mecanismes i processos de selecció i la retribució?
  • Són els mecanismes actuals d'acreditació i els concursos d'accés els més adequats per aconseguir els millors professors? Poden haver-hi models alternatius?
  • L'Estat espanyol és una de les poques excepcions dins del marc europeu que avalua el professorat universitari des d'entitats externes. En quina mesura aquesta tasca s'hauria de redistribuir entre les agències i les universitats?
  • La implantació de l'Espai europeu d'educació superior té unes implicacions directes en la docència, tant en la manera d'aprendre com d'ensenyar. Es disposa de prou elements formatius per afrontar aquest nou model?

La rectora de la Universitat de Girona, Anna Maria Geli, la Comissionada per a Universitats i Recerca, Blanca Palmada, i el director d'AQU Catalunya, Javier Bará, seran els encarregats d'obrir un taller que comptarà amb la participació del Secretari d'Estat d'Universitats, Màrius Rubiralta, el director General d'Universitats del MICINN, Felipe Pétriz, el director General d'Universitats del CUR, Joan Majó, el president de l'ACUP, Josep Joan Moreso i la directora de l'ANECA, Gemma Rauret, entre altres. El president d'AQU Catalunya, Joaquim Prats, tancarà les jornades.

PDF Programa 
PDF Qüestions a debat