Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

16.2.2010

Llançament de la Biblioteca digital d'AQU Catalunya

Durant els darrers mesos, AQU Catalunya ha treballat en l'elaboració d'un repositori de documents electrònics especialitzats en qualitat universitària. Integrada al web de l'Agència, la Biblioteca digital vol ser una eina útil per al disseny de noves activitats, així com per a la formació i la creació de coneixement dins d'aquest àmbit.

Actualment, la biblioteca està formada per 593 documents en diferents idiomes (català, castellà i anglès, bàsicament). L'usuari de la Biblioteca digital hi pot trobar tots els documents electrònics generats per AQU, així documents procedents d'altres agències, majoritàriament de l'àmbit europeu. També alimenten la Biblioteca digital administracions i organismes (d'àmbit nacional i internacional) i universitats.

Per accedir a la documentació s'han establert tres vies diferents: una cerca simple, utilitzant paraules clau; una cerca avançada, amb camps com títol, autor o idioma del document; i un cerca per taxonomia temàtica o classificació, que permet navegar a través de categories i accedir als documents organitzats temàticament.

El projecte de construcció d'aquesta eina no finalitza aquí, sinó que reclama un manteniment continuat. Actualitzar la Biblioteca digital és un repte important, atesa la producció de nous continguts en l'àmbit de l'assegurament de la qualitat.

Es pot accedir a la Biblioteca digital des del web d'AQU.