Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

19.9.2018

La certificació de la qualitat dins l'EEES: exposicions a Equador

180913_Seminari CEdo Equador Carme Edo, durant la seva presentació

Els dies 12 i 13 de setembre de 2018 AQU Catalunya ha participat en el Seminari PRINCIPIO DE CALIDAD: CRES-2018 Y REFORMA LOES/ECUADOR, convidada pel Consejo de Aseguramiento de Calidad de la Educación Superior (CACES) d’Equador i per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

El seminari ha tingut com a objectiu, entre d’altres, establir els aspectes centrals en la construcció del sistema d’assegurament de la qualitat de l’educació superior a l’Amèrica Llatina, i ha comptat amb experts de diferents països. Entre ells, Carme Edo, tècnica de projectes de l’Agència, ha estat convidada a exposar la “Certificación de la calidad en el Espacio Europeo de la Educación Superior: Educación Virtual”. A la seva ponència, Edo ha presentat el Marc VSMA amb què treballa AQU Catalunya, adaptat als requeriments de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES) i que vincula els diferents processos d'avaluació de la qualitat (verificació, seguiment, modificació i acreditació), que se succeeixen al llarg de la vida dels ensenyaments.

El seminari ha comptat amb uns 300 participants d’organismes públics vinculats a la qualitat universitària i al sistema d’universitats d’aquest país.

Seguint amb la difusió de l’avaluació de la qualitat, el dia 14 de setembre AQU Catalunya convidada per la UOC ha participat en un Taller de Qualitat organitzat per la Secretaría de Educación Superior, Ciencia, Tecnología e Innovación d’Equador (SENESCYT).

El taller anava dirigit a coordinadors de nous programes que s’impartiran pròximament a distancia i a funcionaris del SENESCYT. La Carme Edo ha presentat els aspectes a tenir en compte en el disseny i avaluació de titulacions en aquesta modalitat per assegurar la qualitat dels estudis. En aquesta ocasió el taller ha comptat amb la participació d’unes 20 persones; aquest format ha fomentat la interacció i diàleg entre els participants.

PDF PDF Certificación de la calidad en el Espacio Europeo de la Educación Superior: Educación Virtual

PDF PDF Taller sobre Calidad. Secretaría de Educación Superior, Ciencia, Tecnología e Innovación (SENESCYT)