Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

13.11.2020

Quality Assurance in times of emergency remote teaching, la ponència de la cap de l'Àrea d'Avaluació de la Qualitat d'AQU Cataluya a l'EQAF

Esther Huertas, cap de l'Àrea d'Avaluació de la Qualitat ha presentat la ponència Quality Assurance in times of emergency remote teaching en el marc del 2020 European Quality Assurance Forum.

La ponència ha pretès compartir l'experiència d'AQU Catalunya en l'organització i gestió de visites virtuals per a l'acreditació externa. Alguns dels aprenentatges d'aquesta modalitat han estat:

  • Calen instruccions clares i concises per als membres dels comitès d'avaluació i les institucions avaluades.
  • Cal formació específica en aquesta modalitat d'avaluació per al panell avaluador.
  • S'han d'evitar visites de tot el dia i enregistrar les audiències per garantir la confidencialitat de les entrevistes.

Aquesta experiència, que a finals d'any comptarà amb més de 60 avaluacions fetes en aquesta modalitat, ofereix nous reptes i oportunitats per millorar els procediments d'assegurament de la qualitat.

A més, també ha introduït el concepte d'ensenyament remot com a resposta de les universitats a la situació de pandèmia i com les agències han d'afrontar l'assegurament de la qualitat en aquesta nova modalitat.

Autores: Esther Huertas, Concepción Herruzo i Anna Prades.