Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

6.11.2017

8a Assemblea General d'ENQA a Sèvres, França

 

La vuitena Assemblea General d’ENQA va tenir lloc els dies 26 i 27 d’octubre al Centre International d’Études Pédagogiques (CIEP), a Sèvres, França, gràcies a la organització de l’agència d’avaluació francesa, HCERES. L’Assemblea, a la qual van assistir la majoria d’Agències Europees membres d’ENQA, també va comptar amb la representació d’AQU Catalunya.

Després del discurs d’obertura de la conferència es va donar pas a la presentació de pòsters. Esther Huertas, gestora de projectes de l’AQU Catalunya, va exposar Considerations for quality assurance of e-learning provision, en qualitat de presidenta del grup de treball d’ENQA sobre assegurament de la qualitat i e-learning, del qual l’Agència forma part. El pòster va servir com a suport per a presentar les recomanacions quant a assegurament de la qualitat en l’àmbit de l’educació superior, especialment pel que fa a aprenentatge en línia, i d’acord amb els Estàndards i directrius per a l'assegurament de la qualitat en l'Espai europeu d'educació superior (ESG), que han de ser d’aplicació a tot l’àmbit de l’educació superior, inclòs l’e-learning.

A continuació es van debatre les recomanacions que ENQA proposarà en el marc de la Conferència Ministerial del Procés Bolonya, prevista pel mes de maig de l’any que ve. En concret, es va reflexionar sobre les lliçons apreses de l’aplicació dels ESG 2015, el perfil canviant de les agències d’assegurament de la qualitat i la implementació de polítiques d’assegurament de la qualitat que puguin tenir un abast internacional.

171106_AssGralENQA_EHuertas