Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

28.4.2020

S’han notificat digitalment les sol·licituds d’informes de professorat lector corresponents a la 2a convocatòria de 2019, completant per primer cop un procés d’avaluació íntegrament digital

200428_lector2019

Per primer cop AQU Catalunya ha dut a terme de forma completament electrònica el procés d’avaluació del professorat, des de la sol·licitud fins a la notificació de la resolució.

670 persones han rebut al seu correu electrònic la notificació de la resolució de la seva sol·licitud d’informe de professorat lector, corresponent a la 2a convocatòria de 2019.

El projecte de digitalització integral de tots els processos d’avaluació del professorat va començar l’any 2018 amb l’objectiu de modernitzar i simplificar la tramesa de les resolucions. Per fer-lo realitat era imprescindible digitalitzar totes les fases del procés d’avaluació des del seu inici fins a la seva fase de recurs.

Aquest procés va requerir adaptar tots els formularis associats a les plataformes de tramitació electrònica de la Generalitat de Catalunya, desenvolupar programes informàtics interns necessaris per a la gestió del procés digital, desenvolupar aplicacions de signatura massiva, donar d’alta nombroses targetes d’identificació personals, i formar el personal que havia de treballar en aquestes plataformes.

Gràcies a aquest esforç, ara tots els expedients d’avaluació del professorat que gestiona AQU Catalunya es fan íntegrament de manera digital. Així, el procés és molt més eficient, ja que comporta un gran estalvi de temps i de cost, tant per a l’Administració com per a les persones interessades, que gaudeixen d’un accés al servei les 24 hores durant tots els dies de la setmana, amb una major rapidesa i agilitat en el procés, i sense haver de fer cap desplaçament.