Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

27.5.2015

Certificats d'acreditació de les titulacions universitàries

El president d'AQU Catalunya, Josep Joan Moreso Mateos, el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Anton Ferré Vidal (en representació de les universitats catalanes), el director general d'Universitats, Lluís Jofre Roca, i el director de l'Agència, Martí Casadesús Fa, han fet entrega dels certificats d'acreditació a les primeres 65 titulacions que han superat aquest procés d'avaluació d'AQU Catalunya durant el curs 2014-2015.

L'acte de lliurament de certificats ha tingut lloc el 21 de maig a La Pedrera i ha comptat amb l'assistència de més de 130 persones.

Enllaç extern Galeria d'imatges

PDF Llista de titulacions amb certificat d'acreditació

L'adaptació de les titulacions universitàries catalanes a l'Espai europeu d'educació superior s'ha dut a terme a Catalunya partir del Marc per a la verificació, el seguiment, la modificació i l'acreditació de les titulacions universitàries oficials, dissenyat per AQU Catalunya. Les fases del marc, desplegades de forma progressiva per l'Agència, consisteixen en la verificació del disseny de la titulació abans d'implantar-se, el seguiment que anualment han de fer els responsables de les titulacions, on analitzen el funcionament del títol, la modificació de les titulacions fruit del procés de seguiment, i l'acreditació. Els estàndards d'avaluació per a l'acreditació són els següents:

  1. La qualitat del programa formatiu
  2. La pertinença de la informació pública que la titulació ofereix
  3. L'eficàcia del sistema de garantia interna de la qualitat
  4. L'adequació del professorat al programa formatiu
  5. L'eficàcia dels sistemes de suport a l'aprenentatge
  6. La qualitat dels resultats del programa formatiu

El resultat de l'avaluació pot ser Acreditat amb excel·lència; Acreditat; Acreditat amb condicions; i No acreditat. Superar l'avaluació permet l'obtenció d'un certificat d'acreditació i l'ús dels segells de qualitat d'AQU Catalunya.

Segells d'acreditació de titulacions

Els certificats i segells d'acreditació tenen una validesa màxima de sis anys en el cas de graus i doctorats, i de quatre en el cas de màsters.

Aquestes avaluacions tenen com a propòsit facilitar informació útil per a la millora als responsables de les titulacions universitàries; orientar els futurs estudiants i les seves famílies sobre la qualitat de les titulacions; i establir mecanismes de reconeixement mutu per facilitar la mobilitat.

D'acord amb el principi de transparència AQU Catalunya publicarà els resultats dels processos d'acreditació de les universitats catalanes. Tots els informes de resultats dels processos del Marc de verificació, seguiment, modificació i acreditació, i d'altres programes d'avaluació d'AQU Catalunya, estan disponibles al portal WINSUC (web d'informes d'avaluació del sistema universitari català).