Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

1.8.2013

Anàlisi de l'oferta d'educació superior transfronterera a la UE

Delivering Education across Borders in the European Union

Un estudi de la Comissió Europea mostra que l'educació superior transfronterera afecta, de moment, una minoria d'estudiants arreu de la UE, però que va en augment. La millora de la garantia de qualitat d'aquests ensenyaments podria ser una bona pràctica per incrementar els resultats.

Segons l'estudi, fet a partir d'enquestes a agències i universitats, entre altres, i en el qual hi ha participat AQU Catalunya, l'oferta transfronterera en matèria d'educació superior és més elevada als països on la mobilitat dels estudiants cap a l'exterior és també major. Això podria voler dir que una oferta insuficient a nivell nacional, limitada a la demanda de matèries específiques, podria ser un aspecte a treballar per aquest tipus d'ensenyaments.

Pel què fa a la percepció d'aquest fenomen, les agències de garantia de qualitat tenen tendència a mostrar-se neutrals pel què fa als avantatges i als riscos percebuts, mentre que les institucions que ofereixen ensenyaments transfronterers perceben més avantatges que riscos.

PDF PDF Final report

PDF PDF Annex