Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

13.10.2009

AQU Catalunya compara la seva estructura i activitat amb altres agències per identificar les bones pràctiques

AQU Catalunya impulsa una anàlisi comparativa de la seva estructura, activitat, impacte i recursos, etc. amb altres agències d'assegurament de la qualitat universitària de l'Estat. Amb la col·laboració d'agències com la de Galícia (ACSUG) o la d'Andalusia (AGAE), que ja han acceptat la invitació d'AQU Catalunya per participar en aquest projecte, l'agència catalana compleix una de les accions previstes al seu Pla Estratègic 2009-2012.

Segons aquest document, AQU Catalunya ha de disposar d'una informació suficientment contrastada de les estructures de funcionament de les agències de qualitat. Un dels mitjans per assegurar que el funcionament i l'estructura de l'agència estan encaminats a una millora constant és realitzar un estudi comparatiu entre algunes agències autonòmiques amb funcions i dimensions similars.

El desenvolupament de les competències en matèria de qualitat universitària per part de les Comunitats Autònomes ha suposat, entre d'altres actuacions, la creació d'Agències de qualitat per als respectius sistemes universitaris. Actualment, la informació disponible de l'estructura i funcionament intern és escassa. Amb iniciatives com la d'AQU Catalunya, es pretenen aconseguir més eines aprofitables des de la perspectiva de la identificació de bones pràctiques associades a la seva estructura, activitat, recursos, costos, etc.

Una de les finalitats d'aquest estudi és disposar d'un benchmarking entre agències semblants per a la identificació de bones pràctiques, que es preveu que haurà finalitzat a mitjans de l'any 2010.