Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

2.12.2014

AQU Catalunya, al XVI Fòrum d'Almagro

XVI Foro de Almagro

AQU Catalunya ha participat en el VI Fòrum d'Almagro, que ha tingut lloc els dies 20 i 21 de novembre de 2014. En aquesta edició del Fòrum, que organitzen la Universitat de Castella-La Manxa i ANECA, els objectius han estat els següents:

  1. Analitzar el procediment d'acreditació dels títols oficials com a vehicle per a l'assegurament de la qualitat dins de l'Espai europeu d'educació superior.
  2. Plantejar, per part del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, les estratègies d'internacionalització i l'adequació legislativa.
  3. Reflexionar, per part d'ANECA, sobre la perspectiva de futur del programa ACREDITA i analitzar-ne les característiques i objectius.
  4. Exposar i debatre sobre les experiències en l'obtenció de segells internacionals de reconegut prestigi, EUR-ACE i EURO-INF, canalitzats a través del programa ACREDITA PLUS.
  5. Analitzar la interrelació entre el procediment de renovació de l'acreditació i els programes AUDIT i DOCENTIA, i les aportacions d'aquests programes a l'assegurament de la qualitat dels títols.
  6. Exposar, a través de les intervencions i documents de treball, les bones pràctiques que hagin contribuït a la millora de la qualitat de les diferents institucions universitàries.

AQU Catalunya hi ha presentat la ponència LA ACREDITACIÓN DE TITULACIONES OFICIALES DE GRADO Y MÁSTER EN EL SISTEMA UNIVERSITARIO CATALÁN (Esther Huertas Hidalgo, secretària de la Comissió d'Avaluació de la Qualitat).

El Fòrum d'Almagro sobre Qualitat a la Universitat està concebut, des del seu inici el 1997, com a lloc de trobada i reflexió d'experts de totes les universitats espanyoles per a la millora de la qualitat de la universitat. Els documents de treball i totes les intervencions i conclusions del Fòrum, es publicaran al web del Fòrum.