Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

24.7.2013

AQU Catalunya assumeix el Secretariat de la INQAAHE

INQAAHE

L'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya ha estat escollida per la International Network for Quality Assurance Agencies in Higher Education (INQAAHE) per exercir el Secretariat de l'organització durant els pròxims dos anys, d'octubre de 2013 a desembre de 2015, i pren així el relleu a l'agència holandesa NVAO.

La INQAAHE és la Xarxa internacional d'organismes per a l'assegurament de la qualitat en l'educació superior. D'abast mundial, la Xarxa està formada per més de 200 institucions vinculades a l'educació superior i el seu objectiu és millorar la capacitat en aquesta matèria a nivell internacional i, amb aquesta finalitat, ser font de suport i integració, mitjançant la recol·lecció i difusió d'informació sobre les teories i pràctiques actuals i noves de l'ensenyament superior.

El Secretariat de la INQAAHE l'exerceixen els seus membres per un període de dos anys, després de presentar la seva candidatura i ser escollits pel Consell de Direcció de la Xarxa. Entre les funcions que l'Agència desenvoluparà com a Secretariat de la INQAAHE destaquen la gestió dels treballs del Consell de Direcció, l'organització del Fòrum i la Conferència anuals, l'elaboració i distribució del butlletí i el manteniment de la pàgina web.

Amb aquest nou repte AQU Catalunya torna a demostrar el seu interès per situar el sistema universitari català en l'àmbit internacional i per impulsar el reconeixement extern de les activitats que realitza. D'altra banda, el Secretariat de la INQAAHE afavorirà el debat i l'intercanvi d'experiències que revertirà en els referents que s'empren en el sistema universitari català.

AQU Catalunya és membre de la INQAAHE des de 1998.