Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

3.5.2019

Lluís Torner renova com a president de la CAR

190505_LluisTorner_foto

A la imatge, Lluis Torner

A proposta de la consellera d’Empresa i Coneixement, el Consell de Govern d’AQU Catalunya ha renovat per unanimitat el Dr. Lluís Torner, com a president de la Comissió d’Avaluació de la Recerca d’AQU Catalunya, per un període de quatre anys.

El Dr. Torner és llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, doctor i catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya. Des del 2002, dirigeix l'Institut de Ciències Fotòniques, entitat que va concebre i desenvolupar. D’entre altres mèrits, el Dr. Torner ha estat guardonat amb la Medalla Narcís Monturiol (2009), ha obtingut el premi de lideratge de l’Optical Society of America (2011) i el Premi Nature Mentoring (2017). Recentment, ha estat escollit Acadèmic de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona.

Des de l’any 2014 ocupa el càrrec de president de la Comissió d’Avaluació de la Recerca, que té les competències següents:

 

  • L'emissió de les acreditacions de recerca i de recerca avançada.
  • L'avaluació de l'activitat desenvolupada pels investigadors, i la valoració dels mèrits individuals de recerca del personal docent i investigador, funcionari i contractat, per a l'assignació de complements retributius, d'acord amb els articles 55 i 69 de la LOU.
  • L'avaluació de l'activitat investigadora del personal docent i investigador de les universitats privades.
  • L'emissió dels informes pertinents per a la contractació de professorat lector d'acord amb la Llei d'universitats de Catalunya.