Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

1.10.2014

Lluís Torner, nou president de la CAR

141001_RelleuCAR D'esquerra a dreta: Esteve Arboix, cap de l'Àrea de Professorat i Recerca d'AQU; Lluís Torner, president entrant de la CAR; Josep Joan Moreso, president d'AQU; Joan Rodés, president sortint de la CAR; i Maria Giné, secretària d'AQU i del Consell de Direcció.

S'ha fet efectiu el relleu de Lluís Torner al capdavant de la Comissió d'Avaluació de la Recerca (CAR), en substitució de Joan Rodés, que n'ha estat president des de la seva constitució l'any 2003.

Lluís Torner Sabata és llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, doctor per la Universitat Politècnica de Catalunya i catedràtic d'aquesta universitat des de l'any 2000. Ha estat investigador postdoctoral i col·laborador de diverses universitats als Estats Units, i des de 2002, any de la creació del centre, és el director de l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO). Ha dedicat la seva activitat acadèmica a la investigació i la formació en les aplicacions de la fotònica, camp en el qual ha publicat més de 350 treballs a revistes internacionals. Va ésser escollit un dels Fellows més joves de l'Optical Society of America, i recentment ha estat elegit també Fellow de l'European Optical Society i de l'European Physical Society. Ha estat el president de l'Associació Catalana d'Entitats de Recerca durant el període 2009-2014. Va rebre el Premi de Lideratge d'àmbit mundial de l'any 2011 atorgat per l'Optical Society of America, entre d'altres distincions internacionals.