Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

25.7.2014

El president d'AQU Catalunya participa en l'acte de distinció dels millors estudiants de les PAU

140725_PAU Foto de la Secretaria d'Universitats i Recerca

El Govern de la Generalitat va distingir el dimarts 22 de juliol els 326 estudiants que han obtingut una qualificació d'Excel·lent en les proves d'accés a la universitat (PAU) que van tenir lloc el passat mes de juny. Enguany, el nombre de guardonats és el més alt en la història de les PAU. La nota d'aquests estudiants en la fase general de les proves ha estat igual o superior a 9 i, per primer cop, un alumne ha tret un 10.

Els 326 estudiants distingits van recollir el guardó en un acte que es va celebrar a l'Auditori de Barcelona i on va participar Josep Joan Moreso, president d'AQU Catalunya. La Generalitat va crear aquests guardons el 2001 amb la finalitat de premiar els alumnes que havien obtingut millors resultats en les PAU. Els 8 estudiants amb millor nota van rebre, a més del diploma acreditatiu, un obsequi especial.

Pel que fa als estudiants, 146 dels 326 guardonats procedeixen de centres públics, i 180 de centres concertats/privats. Dels 326, 178 són noies i 148 nois. I pel que fa a la seva procedència, la majoria d'estudiants pertanyen a les comarques de Barcelona. Els guardonats es distribueixen entre 26 comarques i 67 centres tenen més d'un distingit. Dels 8 primers estudiants (4 noies i 4 nois), amb notes iguals o superior a 9.65, cinc pertanyen a centres públics i tres a centres concertats/privats.