Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

12.4.2019

Ja estan disponibles els resultats de l’enquesta de Satisfacció 2018

Recentment s’han fet públiques les últimes dades de satisfacció de l’alumnat graduat a les universitats catalanes, que inclouen les promocions de 2016, 2017 i 2018.

En el treball de camp realitzat durant el passat hivern hi han participat, per primera vegada, el conjunt de les 12 universitats del sistema universitari de catalunya (SUC). Una altra de les novetats d’aquesta edició és que s’ha comptat amb la participació de fins a 34 centres adscrits diferents (dels 50 existents) i, per tant, l’estudi de satisfacció es consolida cada vegada més com una eina comuna, comprable i útil pel conjunt del sistema. Actualment, el 88% de la població graduada d’aquest període ha format part de l’estudi.

L’anàlisi de la satisfacció de l’alumnat titulat recent és una necessitat del sistema, tant per a les universitats i l’Administració, de cara a l’avaluació de la qualitat de la funció universitària i a la millora contínua de les titulacions a partir d’evidències empíriques, com pel propi alumnat i la seva orientació educativa.

Els resultats globals són molt similars als de l’any passat, i es poden trobar en aquest enllaç. Destaca que:

  • Els graduats i les graduades puntuen amb un notable la satisfacció amb els ensenyaments de les universitats catalanes.
  • Per àmbit de coneixement, els graduats més satisfets són els provinents dels àmbits de Ciències Experimentals i Salut, mentre que els menys satisfets amb el grau són els dels àmbits d'Enginyeries i Humanitats, tot i que els motius d'aquesta satisfacció més baixa són diferents.

La informació detallada ja es pot consultar a l’EUC Dades, on s’hi pot trobar les valoracions de satisfacció per cada un de les universitats i els seus ensenyaments.

De forma paral·lela al treball de camp per a les titulacions de grau, s’ha dut a terme la segona edició de l’estudi de la satisfacció de l’alumnat titulat de màster.

La taxa de resposta de les dues enquestes ha estat la següent:

  Universitats Centres adscrits
Graus 23% 28%
Màsters 15% 28%