Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

18.1.2016

AQU Catalunya participa en un projecte europeu per dissenyar un sistema d'avaluació en línia

AQU Catalunya participa en el projecte TeSLA (Adaptive Trust-based e-assessment System for Learning) per definir i desenvolupar un sistema d'e-avaluació per autenticar els estudiants i identificar l'autoria de les activitats, parcial o totalment, en els entorns d'aprenentatge en línia.

La institució coordinadora del projecte TeSLA és la UOC que, com a universitat que opera amb el seu propi entorn virtual d'aprenentatge, té experiència demostrada en els processos d'ensenyament i aprenentatge en línia. El consorci TeSLA està format per 18 organitzacions que són expertes en diferents àrees de coneixement i de recerca, i amb una experiència reconeguda a tot Europa. El projecte està finançat pel programa Horitzó 2020 de la UE, el qual tindrà una durada de tres anys a partir de gener de 2016.

L'objectiu del projecte és millorar el procés d'avaluació en línia mitjançant la introducció d'eines i recursos en activitats que, a partir de la recopilació de dades, permeten autenticar i identificar els estudiants que en són usuaris. Per mitjà d'aquest innovador sistema d'avaluació en línia, TeSLA obre noves oportunitats per a les institucions educatives. Les universitats participants en el projecte duran a terme una sèrie de proves pilot a gran escala amb més de 14.000 estudiants de tot Europa, respectant les diferències socials i culturals, fet que garanteix la igualtat d'oportunitats i proporciona una solució integradora.

El projecte oferirà una versió estàndard lliure del sistema d'avaluació en línia per a les institucions educatives i una versió comercial professional per a la seva distribució en el mercat internacional.