Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

  • Inici
  • AQU
  • Actualitat
  • Notícies
  • Finalitza el projecte TEMPUS QUASYS per al desenvolupament d'un sistema d'assegurament de la qualitat en l'ensenyament superior a Croàcia

19.7.2004

Finalitza el projecte TEMPUS QUASYS per al desenvolupament d'un sistema d'assegurament de la qualitat en l'ensenyament superior a Croàcia

El desenvolupament d'una nova cultura de la qualitat en el sistema d'ensenyament superior a la república de Croàcia per tal d'assolir una integració efectiva en l'Espai europeu d'ensenyament superior ha estat el principal objectiu del projecte. El programa TEMPUS QUASYS s'ha desenvolupat durant 24 mesos i ha comptat amb la participació d'agències i universitats, com AQU Catalunya, el Finnish Higher Education Evaluation Council  o la Universitat Autònoma de Barcelona, entre d'altres. En aquest temps han tingut lloc diferents  reunions, seminaris i visites de treball de representats del sistema universitari croat per intercanviar coneixements, procediments i criteris per tal de comparar les pràctiques utilitzades en l'assegurament de la qualitat en aquest àmbit pels països de la UE.

Els principals resultats d'aquest projecte, basat en l'intercanvi d'experiències, seran el "Handbook on Quality Assurance System and Quality Management in Higher Education", manual de referència en qualitat universitària que recollirà els coneixements adquirits al llarg de dos anys de treballs, i el reforçament del National Council for Higher Education, com instrument per a l'assegurament de la qualitat del sistema universitari a Croàcia. 

El programa TEMPUS  forma part del gruix de projectes dissenyats per la Comissió Europea per contribuir al desenvolupament econòmic i social dels països que no formen part de la Unió Europea. Concretament, se centra en el desenvolupament dels sistemes d'ensenyament superior mitjançant la cooperació de les institucions dels països membres de la UE.