Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

15.11.2004

Un pas endavant en l'adaptació de titulacions a l'EEES

L'11 i 12 de novembre va tenir lloc a Lleida la sisena edició dels tallers de reflexió i debat d'AQU Catalunya. Aquest any el taller es va centrar en una qüestió d'especial actualitat: l'adaptació de titulacions a l'Espai europeu d'educació superior. Per al bon desenvolupament dels treballs, es van establir 5 grups, segons les característiques dels ensenyaments, en els quals els responsables de les titulacions que participen en el Pla pilot d'adaptació de titulacions es van implicar fermament en l'intercanvi d'experiències. Cal destacar que el fet de reunir en els mateixos grups de treball titulacions que han avançat de manera diferent en aquest procés d'adaptació va fer que l'intercanvi de coneixements fos realment interessant per a tots els representants de les universitats que en van prendre part.  

Pel que fa a les ponències del taller, esmentar la visió global sobre l'adaptació de titulacions al conjunt d'Europa, presentada per l'expert internacional Terry Mitchell (Dortmund University, Alemanya). Segons Mitchell, el projecte català d'adaptació de titulacions està en consonància amb la tendència majoritària europea.

Ja en el camp de l'acreditació de titulacions, Ton I. Vroeijenstijn (Quality Assurance Expert) va plantejar l'aplicació del sistema d'acreditació a Europa i va posar de manifest la necessitat no només d'aplicar l'acreditació per comprovar si els resultats s'adeqüen als objectius sinó la pròpia adequació dels objectius. El director de l'ANECA, Dr. Francisco Marcellán, va presentar el marc legal actual a l'estat espanyol pel que fa a l'acreditació de titulacions i la necessitat de concretar-lo en funció dels canvis que s'estan donant a Europa en aquest sentit. Finalment, la directora d'AQU Catalunya, la Dra. Gemma Rauret, va presentar les línies d'acreditació de titulacions que s'estan definint des de l'Agència.

04-11-15_TallerUdL

D'esquerra a dreta, el president del Consell Social de la UdL, Josep M. Pujol, el rector de la UdL, Joan Viñas, el Director general d'Universitats, Ramon Vilaseca, i la directora d'AQU Cataluya, Gemma Rauret, en l'acte d'obertura del taller de Lleida.