Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

26.5.2005

La Conferència de Bergen revisa l'estat del procés de creació de l'Espai europeu d'educació superior i fixa objectius i prioritats per assolir-lo

Els ministres i responsables d'Ensenyament de 45 països europeus van acordar a la localitat noruega de Bergen, el passat 20 de maig,  impulsar mesures d'assegurament de qualitat per avançar en la creació d'un sistema comú d'educació superior al 2010.

El Comunicat de Bergen destaca que la majoria de països han posat els fonaments per a un sistema d'assegurament de la qualitat basat en els criteris establerts en el Comunicat de Berlín, amb un alt grau de  cooperació i treball en xarxa.

Tot i això, segons els signants, encara hi ha molta feina a fer, sobretot pel que fa a la implicació dels estudiants i a la cooperació internacional: cal que les institucions d'educació superior continuïn treballant en la millora de la qualitat de les seves activitats mitjançant la introducció sistemàtica de mecanismes interns directament relacionats amb l'assegurament extern de la qualitat.

El Comunicat també posa de manifest que els responsables d'Ensenyament adopten els estàndards i les guies d'assegurament de la qualitat a l'EEES proposades per l'ENQA. Els signants es comprometen a introduir el model d'avaluació d'agències amb experts externs sobre una base nacional, tot respectant, però, els criteris comunament acceptats.

El procés de Bolonya va començar en aquesta ciutat italiana l'any 1999 amb l'objectiu de consolidar l'EEES. Des de llavors, els responsables europeus d'Ensenyament s'han reunit a Praga (2001) i Berlín (2003). La pròxima cita tindrà lloc a Londres l'any 2007.