Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

18.10.2005

Els programes de postgrau, a debat al Taller de Girona

AQU Catalunya, conjuntament amb la Universitat de Girona, organitza la setena edició dels tallers de reflexió i debat que, els dies 19 i 20 d'octubre, analitzarà els programes oficials de postgrau dins del context universitari català d'adaptació de les titulacions a l'Espai europeu d'educació superior (EEES).

EL Taller de Girona, adreçat als responsables de l'elaboració dels programes oficials de postgrau (POP) de les universitats catalanes, del DURSI i d'AQU Catalunya, presenta un triple objectiu: analitzar la política i el context en què els responsables universitaris han d'elaborar les propostes de POP; promoure la reflexió en grup per tractar les diferents perspectives que envolten l'elaboració dels POP; i  plantejar la seva avaluació i acreditació per part de les agències d'avaluació.

Polítiques i Context, La universitat davant el postgrau i L'avaluació i acreditació dels programes de postgrau i màster són els tres grans blocs temàtics en els quals s'ha estructurat el Taller. Pel que fa al treball dels 115 participants, s'han definit quatre grups de discussió:

   • Grup 1: Implicacions en la política universitària
   • Grup 2: Exemples de gestió/bones pràctiques de gestió
   • Grup 3: El disseny de competències. Àmbit científic i tecnològic
   • Grup 4: El disseny de competències. Àmbit humanístic i social

El Taller comptarà amb la participació de la directora general de Universidades del Ministerio de Educación y Ciencia, Carmen Ruíz-Rivas Hernando, que parlarà sobre el marc legal i competencial dels postgraus.

En la benvinguda i presentació del Taller hi intervindran el rector de la Universitat de Girona, l'Excm. i Mgfc. Sr. Joan Batlle Grabulosa, el Director general d'Universitats, el Sr. Ramon Vilaseca Alavedra, el president del Consell Social de la Universitat de Girona, el Sr. Albert Bou Vilanova i el president d'AQU Catalunya, el Dr. Antoni Serra Ramoneda.

PDF PDF Programa
PDF PDF Nota de premsa
PDF PDF Documentació del Taller
PDF PDF Normativa d'estudis oficials de postgrau de la URV
PDF PDF La Política dels estudis universitaris de postgrau a Catalunya, Ramon Vilaseca, Director general d'Universitats