Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

28.4.2006

AQU Catalunya publica en català els Estàndards i directrius per a l'assegurament de la qualitat en l'EEES de l'ENQA

AQU Catalunya ha publicat en català els Estàndards i directrius per a l'assegurament de la qualitat en l'EEES, elaborat per l'Associació Europea d'Agències de Qualitat (ENQA), en col·laboració amb altres associacions. Aquest informe dóna resposta al Comunicat de Berlín pel que fa al desenvolupament d'una sèrie d'estàndards, procediments i directrius per assegurar la qualitat en l'EEES i a l'exploració dels mètodes per avaluar externament l'assegurament de la qualitat i/o de les agències o organismes d'acreditació.

Els Estàndards i directrius per a l'assegurament de la qualitat en l'EEES s'adrecen a les institucions d'educació superior, principalment a les universitats i a les agències d'avaluació de la qualitat. Aquests estàndards s'estructuren en tres apartats que reflecteixen els àmbits en els quals les institucions d'educació superior han d'assegurar la qualitat:

  • assegurament intern de la qualitat en les institucions d'educació superior, 
  • assegurament extern de la qualitat de l'educació superior i 
  • assegurament de la qualitat de les agències externes d'assegurament de la qualitat.

La implementació d'aquestes recomanacions pretén, entre altres objectius, que les institucions d'educació superior i les agències d'assegurament de la qualitat disposin de punts de referència comuns per assegurar la qualitat, que es millori la coherència de l'assegurament de la qualitat en tot l'EEES i que es reforcin els procediments per al reconeixement de titulacions.

Dels Estàndards i directrius per a l'assegurament de la qualitat en l'EEES, disponibles en suport digital, se n'ha fet un tiratge de 2.000 exemplars. La publicació en suport paper es distribuirà als principals càrrecs de les institucions universitàries així mateix, s'ha previst un estoc que es distribuirà seguint l'ordre de peticions que vagin arribant a AQU Catalunya a través del correu electrònic infor@aqucatalunya.org.