Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

31.10.2006

AQU Catalunya fa 10 anys

El 31 d'octubre, el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) ha acollit l'acte de celebració del 10è aniversari d'AQU Catalunya, amb el qual s'han volgut reconèixer els 10 anys compromís de l'Agència amb la qualitat universitària, i l'esforç de l'Administració, les universitats catalanes i totes les persones que han col·laborat amb AQU Catalunya durant aquest temps.

L'acte ha comptat amb la intervenció del vicepresident de l'ENQA i director de l'Agència Irlandesa, Séamus Puirséil, que amb la conferència Sed quis custodiet ipsos custodes? The accreditation of Higher Education Quality Agencies in Europe ha reflexionat sobre l'acreditació de les agències de qualitat. També han participat en l'acte de celebració el secretari d'Universitats i Recerca, Joaquim Prats Cuevas, el president de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques i rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Antoni Giró Roca, el director d'AQU Catalunya, Javier Bará Temes, i el president d'AQU Catalunya, Antoni Serra Ramoneda.

En el seu parlament, Antoni Serra Ramoneda ha agraït la tasca de directors de l'Agència, presidents de les comissions d'avaluació, responsables de l'administració catalana, rectors, presidents dels consells socials, professors que han col·laborat amb l'Agència i personal,en la consecució de les fites marcades. Així mateix, Serra Ramoneda ha expressat el desig que AQU Catalunya mantingui, dins les futures reformes legals, la independència de l'administració i de les universitats, per tal de complir amb els estàndards i directrius per a l'assegurament de la qualitat en l'EEES, aprovats per l'ENQA i assumits per la conferència de Ministres responsables de l'Educació Superior a Europa en el comunicat signat a Bergen el 2005.

Durant l'acte, AQU Catalunya ha lliurat les distincions de qualitat al sistema universitari català, convocades per l'Agència amb motiu del seu 10è aniversari. Els projectes premiats han estat els següents:

Primera:

Distinció de qualitat a les polítiques d'assegurament de la qualitat al sistema de gestió de la qualitat, basat en la norma ISO 9001, de l'Escola Politècnica Superior de Castelldefels de la Universitat Politècnica de Catalunya. L'accèssit ha estat per al projecte de qualitat docent de la Facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili.

Segona:

Distinció de qualitat a l'adaptació de les titulacions a l'Espai europeu d'educació superior a la prova pilot d'adaptació a l'EEES de la titulació de Grau en Mediació Lingüística de la Universitat Pompeu Fabra. L'accèssit ha estat per a la prova pilot d'adaptació a l'EEES a l'Escola Politècnica Superior de Castelldefels de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Tercera:

Distinció de qualitat a la implantació de millores fruit dels processos d'avaluació institucional realitzats per AQU Catalunya a la implantació de millores a la Diplomatura de Ciències Empresarials de la Universitat Autònoma de Barcelona. L'accèssit ha estat per a la implantació de millores a l'ensenyament d'Educació Social de la Universitat de Barcelona.

Projecció: AQU Catalunya, 10 anys de compromís amb la qualitat universitària (5Mb)

06.10.31_10anys

Responsables dels projectes premiats amb els encarregats de lliurar les distincions.