Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

13.11.2006

L'acreditació de màsters, a debat a la Universitat Rovira i Virgili

Els dies 14 i 15 de novembre se celebra a l'Escola Universitària de Turisme i Oci de Vila-seca, la vuitena edició dels tallers de reflexió i debat d'AQU Catalunya que, organitzada conjuntament amb la Universitat Rovira i Virgili, se centra en l'acreditació de màsters.

Adreçat als vicerectors competents en l'acreditació de màsters, als responsables de les unitats tècniques de qualitat i als responsables dels programes de màster actuals i futurs dels Programes Oficials de Postgrau, l'objectiu del taller a la URV és posar a disposició dels participants un entorn favorable per a la discussió d'aquest tema i que permeti concretar les fases i els mecanismes que han de sostenir l'acreditació dels màsters de les universitats catalanes dins l'Espai europeu d'educació superior.

Les activitats del taller es divideixen en tres blocs:

      • Els màsters a Europa, on es presentaran els models d'avaluació de màsters que es duen a terme a Europa, en especial el projecte European Masters New Evaluation Methodology (EMNEM), per contextualitzar l'avaluació de màsters en l'àmbit europeu.
      • L'avaluació de màsters, on es presentaran l'autorització i l'acreditació de màsters segons AQU Catalunya i es promourà la reflexió en grup per tractar els mecanismes d'assegurament de la qualitat que han de tenir els màsters.
      • Les polítiques i la coordinació de màsters, on es plantejaran la coordinació de l'acreditació de màsters entre les agències d'avaluació de la qualitat autonòmiques i les polítiques dels estudis de postgrau a Catalunya.

El taller comptarà amb la participació dels experts internacionals en matèria de qualitat Ton I. Vroeijenstijn i Andrée Sursock, i amb representants de les agències de qualitat de Canàries, les Illes Balears, Galícia i Castella i Lleó.

El secretari d'Universitats i Recerca, Joaquim Prats Cuevas, i el president d'AQU Catalunya, Antoni Serra Ramoneda, presidiran l'acte de benvinguda i presentació del taller.