Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

  • Inici
  • AQU
  • Actualitat
  • Notícies
  • AQU Catalunya i les universitats públiques catalanes reflexionen sobre l'avaluació de l'activitat docent del professorat

27.2.2007

AQU Catalunya i les universitats públiques catalanes reflexionen sobre l'avaluació de l'activitat docent del professorat

Vicerectors competents en matèria d'avaluació docent i responsables de les unitats de qualitat de les universitats públiques catalanes han participat en la jornada d'anàlisi i reflexió sobre l'avaluació de l'activitat docent del professorat que, organitzada per AQU Catalunya, ha tingut lloc a la Universitat Autònoma de Barcelona el 26 de febrer.

La implantació a les universitats públiques dels models d'avaluació de la docència, certificats per AQU Catalunya, ha representat un pas endavant en aquest àmbit. A partir dels criteris generals aprovats pel Consell Interuniversitari de Catalunya i de les indicacions d'AQU Catalunya, les universitats han desenvolupat els instruments adequats que han permès l'avaluació de més de 3.000 professors.

L'aprovació del Decret 405/2006, en el qual s'estableixen les retribucions addicionals del personal docent i investigador funcionari i contractat de les universitats públiques de Catalunya, així com la finalització de l'etapa experimental de posada en marxa del model, fan necessària la reflexió conjunta per tal de plantejar l'evolució futura d'aquest procés.

En aquest context, AQU Catalunya ha organitzat la jornada sobre l'avaluació de l'activitat docent amb un objectiu doble: analitzar els resultats assolits en els tres primers anys d'aplicació del model (2003-2006) i iniciar el procés per al disseny de les fases i els mecanismes per a la seva acreditació.

Així, a partir d'aquesta experiència, AQU Catalunya obrirà un període perquè les universitats puguin ajustar els seus models d'avaluació docent. És previst que a l'octubre s'iniciï el procés de certificació dels nous manuals, després que una comissió d'experts hagi avaluat les propostes. Posteriorment, AQU Catalunya establirà el procediment i els criteris per a la seva acreditació.

07.02.27_JornadaDocencia

Més de 40 responsables de les universitats catalanes han participat en la jornada de treball sobre l'avaluació de l'activitat docent del professorat.