Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

18.5.2007

AQU Catalunya presenta el programa DOCENTIA a les universitats privades

En el marc de l'activitat de suport a l'avaluació de la docència del professorat universitari, AQU Catalunya i l'ANECA han presentat la finalitat i les qüestions estratègiques del desenvolupament del programa DOCENTIA als responsables de la política docent de les universitats privades catalanes (UOC, URL, UVic, UIC, UAO) i de l'Institut Nacional d'Educació Física.

El director d'AQU Catalunya, Javier Bará, ha explicat l'experiència de l'avaluació docent a les universitats públiques de Catalunya (2002-2006), mentre que la directora de l'ANECA, Gemma Rauret, ha plantejat el valor afegit del programa DOCENTIA. La finalitat d'aquest programa, compatible amb l'autonomia d'avaluació de l'activitat docent de les universitats, és que cadascuna d'aquestes institucions disposi del seu propi manual d'avaluació docent, i així donar resposta als estàndards europeus d'assegurament de la qualitat del professorat i dels seus plans de formació.

Aquesta activitat, coordinada de forma conjunta per AQU Catalunya i l'ANECA, vol proporcionar un marc de referència comú, un model i uns procediments que garanteixin la qualitat del professorat universitari. El programa preveu el desenvolupament dels manuals d'avaluació docent respectius, la certificació dels quals es reconeixerà mútuament per AQU Catalunya i l'ANECA.

07.05.17_JornadaDocentia

Aquesta jornada s'ha adreçat als responsables de política docent de les cinc universitats privades catalanes i de l'Institut Nacional d'Educació Física