Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

6.2.2008

AQU Catalunya participa al projecte europeu QAHECA

L'Agència catalana i 29 institucions d'ensenyament superior europees més han estat seleccionada per participar al projecte QAHECA (Quality Assurance for the Higher Education Change Agenda) de l'EUA, que té per objectiu explorar els processos d'avaluació de la qualitat de l'ensenyament i l'aprenentatge i desenvolupar recomanacions operacionals que proporcionin un espai necessari per a l'originalitat, sense oblidar els mecanismes clàssics de control i rendiment de comptes.

El projecte es durà a terme durant dos anys. Al 2008 és previst que les institucions participants desenvolupin, en dos seminaris, una metodologia de qualitat a través de diferents activitats (revisió de casos, anàlisi de punts forts i punts febles dels mecanismes de qualitat existents, etc.). Després del segon seminari, i al llarg de sis mesos, cada organisme aplicarà la metodologia dins el seu propi context. Finalment, l'any 2009, es valorarà l'aplicació de la metodologia i es formularan les recomanacions pertinents per a l'informe final del projecte.

Coordinen el projecte l'Associació Europea d'Universitats, EUA, l'agència alemanya ACQUIN, l'Acadèmia d'Ensenyament Superior anglesa HEA i la Universitat Nacional d'Irlanda, Maynooth.