66

Maig 2013

 • Enviar
 • Subscriu-te

AQU NOTÍCIES

 • AQU Catalunya presenta a les universitats catalanes la metodologia d'acreditació de les titulacions oficials30.04.2013
  L'objectiu d'aquestes sessions, adreçades a vicerectors, degans, directors d'escoles universitàries, directors de departaments, responsables de les titulacions universitàries oficials, i responsables i membres de les unitats tècniques de qualitat de les universitats catalanes, és presentar i debatre el contingut de la Guia, i recollir la sensibilitat i l'opinió de les persones que participaran en el procés d'acreditació de graus i màsters oficials.
 • Comença el procés de seguiment de titulacions oficials 201322.04.2013
  Les universitats han d'enviar a l'Agència, abans del 10 de maig, la llista de les titulacions que participaran en el procés. Del 7 al 28 de juny s'han de presentar els informes de seguiment d'aquestes titulacions. Els informes de seguiment d'universitat (ISU) s'han d'enviar a l'Agència durant el mateix període.
 • S'amplia el termini per a la presentació de sol·licituds d'acreditacions de recerca i recerca avançada fins al 10 de maig19.04.2013
  AQU Catalunya ha considerat necessari ampliar el termini de presentació de la convocatòria del mes d'abril per a l'obtenció de les acreditacions esmentades per tal que les persones que sol·licitin la participació en el Pla Serra Húnter i encara no les tinguin puguin demanar-les en el marc d'aquesta convocatòria.
 • Les universitats reflexionen sobre el funcionament i l'impacte dels manuals d'avaluació docent17.04.2013
  Vicerectors, responsables acadèmics i estudiants de les universitats catalanes han participat en la Jornada "La reacreditació dels Manuals d'avaluació docent de les universitats públiques catalanes", organitzada per AQU Catalunya el 16 d'abril. L'objectiu de la jornada ha estat fer balanç del funcionament i l'impacte dels manuals, i plantejar la seva posterior acreditació, tot tenint en compte el fet que cal avançar cap a la integració dels programes AUDIT, DOCENTIA i el Marc VSMA.
 • Conferència biennal 2013 de la INQAAHE16.04.2013
  El cap de l'àrea d'Avaluació de la Qualitat d'AQU Catalunya i membre del Board de l'ENQA, Josep Grifoll, va participar en la taula rodona sobre L'impacte i els efectes de l'assegurament intern i extern de la qualitat.
 • Resultats de la segona convocatòria de 2012 d'acreditacions de recerca i de recerca avançada15.04.2013
  El percentatge de sol·licituds resoltes favorablement és del 68% en el cas de les acreditacions de recerca i del 51% en el cas de les acreditacions de recerca avançada.
 • AQU Catalunya, a la conferència anual del Forum on Education Abroad12.04.2013
  AQU Catalunya ha participat en la Novena Conferència Anual del Forum on Education Abroad Moving Beyond It Was Great: Student Learning and Development in Education Abroad, que va tenir lloc a Chicago del 3 al 5 d'abril de 2013.
 • Seminari sobre l'assegurament de la qualitat de l'educació superior a Minsk02.04.2013
  El 26 de març es va celebrar a Minsk el seminari "La garantia de la qualitat de l'educació superior en els països de la UE, Geòrgia i Kazakhstan", organitzat per l'Oficina per a una Bielorússia democràtica en el marc del programa "La Unió Europea i Bielorússia: Intercanvi de coneixements", que té per objectiu la millora dels canals de comunicació i intercanvi d'experiències i bones pràctiques entre els experts de Bielorússia i la Unió Europea.
 • Resultats de la 2a convocatòria de 2012 d'informes de professorat lector i col·laborador28.03.2013
  El percentatge de sol·licituds resoltes favorablement ha estat del 83% en el cas dels informes de col·laborador i del 61% en el cas dels informes de lector.
 • Llançament del projecte internacional ISLAH27.03.2013
  L'objectiu del projecte ISLAH és la creació d'observatoris d'inserció laboral en les onze universitats que hi participen, per facilitar l'intercanvi d'informació entre el sistema d'educació superior i les necessitats del mercat laboral.
 • Revisió dels ESG26.03.2013
  L'objectiu és adaptar-los al les noves necessitats i millorar-ne la transparència i la implicació dels agents.
 • Consulta oberta sobre la metodologia d'acreditació25.03.2013
  La versió del document que es posa a consideració, i que s'ha presentat a vicerectorats i unitats tècniques de qualitat de les universitats catalanes, fa referència a l'abast de l'acreditació, és a dir al conjunt aspectes que han de sustentar les valoracions per acreditar els títols de grau i màster actualment autoritzats i que han complert el període de desenvolupament previst en el marc normatiu.
 • Convocatòria internacional del Programa Serra Húnter per contractar personal acadèmic a les universitats catalanes20.03.2013
  La Secretaria d'Universitats i Recerca i les universitats públiques catalanes han obert el 4 de març la convocatòria de places del Programa Serra Húnter, que preveu incorporar fins al 2020 a aquestes universitats més de 500 nous professors seleccionats amb criteris d'excel·lència internacional. En aquesta primera edició de la convocatòria s'ofereixen 75 contractacions.
 • L'EAPC reconeix la gestió econòmica d'AQU Catalunya14.03.2013
  AQU Catalunya ha guanyat un dels accèssits de la primera edició dels Premis Alfons Ortuño de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC) en l'àmbit de la Gestió pressupostària, avaluació i transparència.
 • Rànquing d'editorials de llibres científics en Humanitats i Ciències Socials del CSIC13.03.2013
  Basat en l'opinió d'experts espanyols en Humanitats i Ciències Socials, té per objectiu obtenir indicadors de qualitat per a llibres i editorials de caràcter científic en Humanitats i Ciències Socials que serveixin de referència en els processos d'avaluació.
 • Reunió de la Comissió d'Estudiants07.03.2013
  El 5 de març ha tingut lloc la primera reunió de 2013 de la Comissió d'Estudiants d'AQU Catalunya, òrgan assessor que treballa per ampliar i sistematitzar la participació dels estudiants en les activitats d'avaluació de l'Agència i en aquells projectes que tenen un impacte directe sobre el col·lectiu de l'estudiantat.
 • Resultats de l'estudi AHELO06.03.2013
  El propòsit de l'estudi és comprovar si és viable avaluar el que els estudiants d'educació superior saben i poden fer després de graduar-se, demostrar el que ha funcionat i el que no, i proporcionar lliçons i estimular la reflexió sobre com els resultats l'aprenentatge es poden mesurar de manera més eficaç en el futur.
 • Balanç del procés d'avaluació docent de les universitats catalanes01.03.2013
  AQU Catalunya ha fet balanç del procés d'avaluació docent de les universitats catalanes (2002-2012) i ha plantejat els pròxims moviments en aquest àmbit a la I Jornada de bones pràctiques del programa DOCENTIA organitzada per ANECA el 26 de febrer.
ENQA EQAR ISO

Generalitat de Catalunya

C. dels Vergós, 36-42, 08017 Barcelona. Tel.: +34 93 268 89 50

© 2013 AQU Catalunya – Dipòsit legal B-5.686-2008