75

Novembre 2014

AQU NOTÍCIES

 • El Parlament dóna llum verda a la Llei d'AQU Catalunya30.10.2014
  La llei inclou entre els objectius de l'Agència la projecció internacional del model universitari català, amplia les funcions de l'organisme, regula els òrgans de govern incorporant els estudiants al consell de direcció, i crea també la comissió d'apel·lacions
 • Es reprenen les visites externes per a l'acreditació de les titulacions universitàries oficials29.10.2014
  Durant les visites el CAE s'ha entrevistat amb els equips directius, professorat, estudiants i antics alumnes de cadascun dels centres d'INEFC LLeida i Barcelona).
 • S'obre la convocatòria d'ajuts per a estudis d'inserció laboral28.10.2014
  AQU Catalunya, en col·laboració amb les universitats catalanes, finança una convocatòria d'ajuts per valor de 35.000€ amb l'objectiu de perfeccionar el coneixement i el diagnòstic de la inserció laboral dels graduats universitaris, a més de definir actuacions concretes que contribueixin a la millora dels estudis universitaris.
 • Reunió del grup de treball del projecte CeQuInt23.10.2014
  El projecte CeQuInt té per objectiu desenvolupar una metodologia per avaluar el nivell d'internacionalització de programes i institucions d'educació superior.
 • Violeta Demonte, Premi Nacional d'Investigació 201422.10.2014
  La Dra. Demonte està vinculada a AQU Catalunya des de l'any 2009 Actualment és membre de la Comissió d'Avaluació de la Qualitat (CAQ), de la Comissió específica per a la valoració dels mèrits i activitats individuals i presideix la Comissió específica d'avaluació de els títols oficials de doctorat.
 • Reunió de la CEMAI17.10.2014
  La Comissió específica per a la Valoració dels Mèrits i Activitats Individuals (CEMAI) d'AQU Catalunya s'ha reunit el 15 d'octubre per renovar l'acreditació dels models d'avaluació continguts als manuals d'avaluació docent de les universitats públiques catalanes.
 • L'ENQA entrevista Josep Grifoll, vicepresident de l'organització14.10.2014
  Membre del Consell de Direcció d'ENQA i vicepresident sortint, Josep Grifoll comparteix les seves experiències al capdavant de l'organització.
 • Resultats de la primera convocatòria de 2014 d'acreditacions de recerca i de recerca avançada08.10.2014
  El percentatge de sol·licituds resoltes favorablement és del 63% en el cas de les acreditacions de recerca i del 56% en el cas de les acreditacions de recerca avançada.
 • AQU Catalunya coopera amb l'AEC en l'avaluació institucional de l'ESMUC06.10.2014
  A partir dels estàndards i directrius d'ENQA (ESG), els estàndards específics per als ensenyaments musicals desenvolupats per l'EAC, i els estàndards d'acreditació d'AQU Catalunya.
 • Reunió del comitè de vicerectors de Qualitat 02.10.2014
  El 29 de setembre ha tingut lloc la reunió del comitè de vicerectors de Qualitat de les universitats catalanes a la seu d'AQU Catalunya.
 • La transparència de l'educació superior a través de la publicació d'informes d'avaluació01.10.2014
  L'Associació europea d'agències de qualitat, ENQA, ha publicat l'Occasional Papers 21 Transparency of European higher education through public quality assurance reports (EQArep), basat en les conclusions del projecte EQArep sobre la transparència de l'educació superior europea a través de la publicació d'informes d'avaluació de la qualitat.
 • Lluís Torner, nou president de la CAR01.10.2014
  S'ha fet efectiu el relleu de Lluís Torner al capdavant de la Comissió d'Avaluació de la Recerca (CAR), en substitució de Joan Rodés, que n'ha estat president des de la seva constitució l'any 2003.
 • Informació de l'horari d'atenció al públic amb motiu de la festivitat de la Mercè22.09.2014
  Amb motiu de la festa local de Barcelona, AQU Catalunya romandrà tancada al públic el proper dimecres 24 de setembre, dia de la Mercè.
 • AQU Catalunya a Twitter19.09.2014
  AQU Catalunya obre un compte a Twitter. Seguiu-nos a www.twitter.com/aqucatalunya
 • Metaavaluació del procés d'acreditació de les titulacions18.09.2014
  Una cinquantena de persones, entre coordinadors de programes, responsables d'unitats tècniques i oficines de qualitat, i membres de comitès d'avaluació externa, han participat a la sessió de metaavaluació del procés d'acreditació de les titulacions universitàries oficials, organitzada per AQU Catalunya el 17 de setembre.
 • Taller sobre La Qualitat, un instrument per a la internacionalització de les titulacions universitàries catalanes08.09.2014
  El proper dimarts 7 d'octubre de 2014 tindrà lloc el taller sobre "La Qualitat, un instrument per a la internacionalització de les titulacions universitàries catalanes" amb l'objectiu d'iniciar un procés de reflexió sobre com l'assegurament de la qualitat pot reforçar les estratègies d'internacionalització de les titulacions. Durant l'acte es donaran a conèixer les estratègies d'impuls de les economies basades en el coneixement i de captació d'estudiants universitaris que s'estan desenvolupant a escala mundial, s'identificaran les estratègies d'internacionalització que les institucions universitàries i titulacions poden seguir, i s'analitzaran els instruments en l'àmbit de la qualitat universitària que AQU Catalunya pot posar a l'abast de les universitats per tal d'acompanyar les estratègies d'internacionalització de les titulacions del sistema universitari català.
ENQA EQAR ISO

Generalitat de Catalunya

C. dels Vergós, 36-42. 08017 Barcelona. Tel.: +34 93 268 89 50

© 2014 AQU Catalunya – Dipòsit legal B-5.686-2008