84

Gener 2017

22.12.2016

Lluís Torner, president de la CAR, rep el Premi Nacional de Recerca 2016

Lluis Torner. Autor: SUR Lluís Torner. Autor: SUR

El Govern català i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) han atorgat el Premi Nacional de Recerca 2016 a Lluís Torner, director de l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) i president de la Comissió d'Avaluació de la Recerca d'AQU Catalunya des del 2014.

Llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, doctor i catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya, Torner ha dut a terme una recerca pionera en fotònica, reconeguda mundialment. La seva carrera científica s'ha combinat amb una sòlida trajectòria com a líder d'equips i gestor de recerca d'excel·lència.

Sota la direcció de Torner, l'ICFO ha esdevingut un centre de referència global en recerca de frontera en fotònica i en les seves nombroses aplicacions a la biomedicina, les energies renovables, la nanotecnologia, el grafè, les tecnologies quàntiques i les tecnologies de la informació.

El Premi Nacional de Recerca reconeix l'investigador que hagi contribuït recentment i de manera significativa internacionalment a l'avenç d'una disciplina científica en qualsevol dels seus àmbits: ciències humanes i socials, ciències de la vida i de la salut, enginyeries i tecnologia i ciències experimentals.

Enllaç extern Veure notícia completa

ENQA EQAR ISO

Generalitat de Catalunya

C. dels Vergós, 36-42. 08017 Barcelona. Tel.: +34 93 268 89 50

© 2017 AQU Catalunya – Dipòsit legal B-5.686-2008