Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Formació dels experts externs

Ser avaluador requereix un seguit de competències i tota competència necessita uns coneixements. Precisament, un estàndard de la "bona feina" d'una agència d'avaluació externa fa referència a la necessitat de formar i preparar adequadament els experts que participen en els processos d'avaluació, és a dir, a la necessitat de desenvolupar la seva competència avaluativa.

La limitació de la disponibilitat dels avaluadors, la disparitat de la seva experiència en processos avaluatius de la naturalesa que desenvolupa AQU Catalunya i la possibilitat de l'ús de les TIC fa que tasques que abans reclamaven la presència física puguin abordar-se de forma factible i eficient de manera no presencial.

AQU Catalunya ha optat per un model de formació mixt, amb una primera part no presencial i una segona part presencial, on la formació girarà al voltant de casos pràctics basats en els informes que seran objecte d'avaluació.

A continuació us oferim un seguit de materials formatius corresponents a aquesta primera part de la formació no presencial, adreçats a completar el vostre coneixement sobre l'organització que representeu com a avaluadors (AQU Catalunya), el marc normatiu d'avaluació, dades bàsiques sobre el sistema universitari català i el marc general dels procediments d'avaluació.

El material de cadascun dels enllaços s'ha seleccionat pensant en el contingut mínim que un avaluador hauria de conèixer. Així doncs, són de lectura obligada per a tota persona avaluadora d'AQU Catalunya. També s'inclouen enllaços que permetran, a qui ho desitgi, incrementar la seva formació en aquella temàtica. 

 

5.3.2015