Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

La Qualitat, un instrument per a la internacionalització de les titulacions universitàries catalanes

LA QUALITAT, UN INSTRUMENT PER A LA INTERNACIONALITZACIÓ DE LES TITULACIONS UNIVERSITÀRIES CATALANES

Lloc i data

Auditori de l'Edifici Vèrtex de la Universitat Politècnica de Catalunya (Plaça Eusebi Güell, 6, 08034 Barcelona), 7 d'octubre de 2014 a les 9.00 h.

Objectiu

La internacionalització i l'assegurament de la qualitat de les titulacions universitàries són estratègies que, de forma creixent, apareixen connectades. Ambdues presenten diversitat d'aproximacions i d'interrelacions, per això és important que s'iniciï un procés de reflexió sobre com l'assegurament de la qualitat pot reforçar les estratègies d'internacionalització de les titulacions universitàries.

L'objectiu d'aquest taller és triple:

  • Conèixer les estratègies d'impuls de les economies basades en el coneixement i de captació d'estudiants universitaris que s'estan desenvolupant a escala mundial.
  • Identificar les estratègies d'internacionalització que les institucions universitàries i titulacions poden seguir.
  • Analitzar els instruments en l'àmbit de la qualitat universitària que AQU Catalunya pot posar a l'abast de les universitats per tal d'acompanyar les estratègies d'internacionalització de les titulacions del sistema universitari català.

Documentació

PDF Programa

PDF Presentació d'Anita D. Jensen sobre la ponència Un exemple d'internacionalització a Europa: Dinamarca

PDF Presentació de Josep Grifoll sobre la ponència L'assegurament de la qualitat des d'una perspectiva internacional

PDF Presentació de Martí Casadesús sobre la ponència El paper d'AQU Catalunya en la internacionalització de les titulacions catalanes

PDF Presentació de Vicente Ortún sobre la ponència El projecte CeQuInt: l'acreditació de la internacionalització de les universitats

No ens és possible publicar la presentació de Jane Knight sobre la ponència El creixement de l'economia del coneixement: estratègies d'internacionalització en l'ensenyament superior per voluntat expressa de l'autora.

Participants

Responsables de les titulacions universitàries oficials; vicerectors responsables de la qualitat i dels processos de verificació, seguiment, modificació i acreditació de les titulacions i vicerectors responsables de la internacionalització de les universitats; responsables de les Unitats Tècniques de Qualitat; i responsables de les oficines de relacions internacionals de les universitats.

 

5.9.2016