Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

19.11.2020

S’aproven els Estàndards i criteris per a l’acreditació institucional de centres universitaris

La Comissió d'Avaluació Institucional i de Programes d'AQU Catalunya s'ha reunit avui per aprovar, entre altres, els Estàndards i criteris per a l'acreditació institucional dels centres universitaris. Aquest és un pas més per assolir el compromís estratègic del Consell de Govern d'AQU Catalunya de substituir, de manera progressiva, l'acreditació dels programes formatius per a l'acreditació institucional dels centres universitaris.

El Consell de Govern d'AQU Catalunya va aprovar el juliol de 2020 el Compromís d'AQU Catalunya a impulsar l'acreditació institucional, a partir del qual s'havia d'acordar conjuntament amb les universitats un Pla d'acreditació institucional 2022-2024 i iniciar una campanya de sensibilització i d'implantació d'eines de suport al procés d'acreditació institucional.

Actualment, hi ha 11 centres acreditats institucionalment dels 202 centres, propis i adscrits, que imparteixen titulacions oficials a Catalunya. Altres 15 centres estan en vies de certificar els seus sistemes de garantia interna de la qualitat per accedir a l'acreditació institucional.

En aquesta reunió, la Comissió també ha aprovat: l'Annex II. Aspectes addicionals en l'acreditació dels graus en Medicina, la Guide for joint programmes ex-ante accreditation using the European approach, i la modificació de la Guia per a l'acreditació dels programes oficials de doctorat.