Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

15.5.2018

Manuel Armengol, Rosa Maria Aligué, María Mercedes Amat i Pere Puig, nous membres de la Comissió d'Avaluació de la Recerca

El passat 12 d’abril, el Consell de Govern va aprovar el nomenament de quatre nous membres de la Comissió d'Avaluació de la Recerca (CAR). Es tracta del Dr. Manuel Armengol, la Dra. Rosa Maria Aligué, la Dra. María Mercedes Amat i el Dr. Pere Puig; tots ells amb una llarga i reconeguda trajectòria acadèmica en el seu àmbit de coneixement.

 

És Catedràtic del Departament de Cirurgia de la Universitat Autònoma de Barcelona i actualment ocupa el càrrec de Delegat de la Rectora per a les Relacions amb Institucions Sanitàries a la seva universitat.

A banda d’això, Armengol també és coordinador del Grup de Recerca en Cirurgia General -reconegut com a grup de recerca consolidat per l’AGAUR-.

 

És professora titular del Departament de Biologia Cel·lular, Immunologia i Neurociències de la Universitat de Barcelona.

El 2004 va ser guardonada amb la distinció de la Generalitat de Catalunya per a la Promoció de la Recerca Universitària en la categoria de Joves Investigadors, i el 2010 va obtenir el premi “Agusut Pi i Sunyer” per la destacada trajectòria científica, atorgat pel Comitè Científic Extern de l’IDIBAPS.

 

És directora del Departament de Farmacologia, Toxicologia i Química Terapèutica de la Universitat de Barcelona, del qual també n’és professora catedràtica.

Ocupa la vicepresidència del Grup Especialitzat de Productes Naturals i també de la Secció Catalana de la Reial Societat Espanyola de Química (RESQ). El 2015 va ser guardonada amb la Medalla Fèlix Serratosa per aquesta organització.

A més, Amat forma part del Grup de Recerca i Desenvolupament en Síntesi Orgànica per a la Indústria Químicofarmacèutica (SINTEFARMA).

 

És catedràtic del Departament de Matemàtiques de la Universitat Autònoma de Barcelona, del qual també en va ser director entre 2011 i 2013, i en el qual acumula més de 25 anys d’experiència en docència.

És investigador principal del Grup de Recerca Advanced Statistical Modelling.

 

Els membres de la comissió són nomenats per a un període de quatre anys, renovable una sola vegada.