Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

23.1.2020

Maria Pau Ginebra i Esther Giménez-Salinas renoven com a membres del Consell de Govern de l’Agència

Maria Pau Ginebra i Esther Giménez-Salinas, acadèmiques de la Universitat Politècnica de Catalunya i de la Universitat Ramon Llull, respectivament, han estat renovades en el seu mandat com a membres del Consell de Govern de l’Agència.

Ambdues han estat nomenades per formar part del Consell de Govern, pel Consell Interuniversitari de Catalunya, com a personalitats acadèmiques de reconegut prestigi internacional.

Maria Pau Ginebra és doctora en Física per la Universitat Politècnica de Catalunya i Catedràtica del Departament de Ciència dels Materials i Enginyeria Metal·lúrgica, del qual n’és directora. També ha estat directora de la Divisió de Biomaterials del Centre de Recerca en Enginyeria Biomèdica de la UPC i Investigadora Associada de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC). A més, Ginebra ha obtingut diferents guardons, entre els quals destaquen el premi ICREA Acadèmia de la Generalitat de Catalunya el 2008, el 2013 i el 2018; la Medalla Narcís Monturiol el 2012 i el Premi Racquel LeGeros de la International Society for Ceramics in Medicine, el 2013.

Esther Giménez-Salinas és doctora en Dret per la Universitat de Barcelona i Catedràtica de Dret Penal a la Universitat Ramon Llull, universitat de la qual va ser rectora entre 2002 i 2012. Entre d’altres càrrecs, ha estat vocal del Consell General del Poder Judicial, cap de Relacions Institucionals del Departament de Justícia de la Generalitat i membre del Comité Científic de Política Criminal del Consell d’Europa. A més, ha estat premiada amb la Medalla d'Or del Instituto Vasco de Criminología el 2000; la Medalla d'or Cesare Beccaria de la Neue Kriminologische Gelleschaft el 1999; la Gran Cruz de la Orden de Sant Raimon de Penyafort el 2002 i el premi Internacional de Victimologia el 2007.