Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)

Accés al menú de la secció (Alt + 2)

30.9.2019

Organitzem la formació dirigida a estudiants sobre els Manuals d'avaluació docent del professorat universitari

190927_CursManualsAvaluacióDocent

A la imatge, Esteve Arboix durant la sessió de formació

El passat divendres AQU Catalunya va organitzar el Curs de formació sobre els Manuals d'avaluació docent del professorat universitari a la seu de l’Agència. El curs estava dirigit a estudiants universitaris interessats en conèixer el funcionament dels Manuals d'avaluació docent de les universitats catalanes.

Esteve Arboix, cap de l’Àrea de Professorat i Recerca d’AQU Catalunya i M. Rosa Buxarrais, presidenta de la Comissió d’Avaluació de l’Activitat Docent i de Gestió d'AQU Catalunya van explicar a l’estudiantat en què consisteix, i quin és el contingut dels Manuals d’avaluació docent, així com els objectius amb què es creen.

Pel que fa a l’avaluació dels manuals, cal dir que neixen amb el propòsit d’avaluar el funcionament i l’aplicació dels processos d’avaluació dissenyats per les universitats en el seu Manual d’avaluació docent, segons van explicar Arboix i Buxarrais durant el curs.

A més, la formació va comptar amb una breu introducció sobre l’Agència i el programa de formació dels estudiants, a càrrec de Martí Casadesús, director de l’Agència i d’Albert Basart, tècnic de l’Àrea d’Avaluació de la Qualitat. Posteriorment, Jèssica Marquès, va exposar el paper dels estudiants en les avaluacions de l’Agència, i la seva experiència com a membre d’un Comitè d’Avaluació Externa.

En els propers mesos, AQU Catalunya realitzarà una avaluació de la implantació d’aquests Manuals a les universitats públiques catalanes i pretén comptar amb estudiants formats per a la participació com a experts estudiants en aquests comitès.

En el següent enllaç podeu consultar la presentació L’acreditació dels Models d’avaluació docent del professorat de les universitats públiques catalanes.