52

Gener 2011

  • Enviar
  • Subscriu-te
20.12.2010

Jornada de participació dels estudiants en l'ŕmbit internacional

La Universitat Rovira i Virgili ha acollit una Jornada sobre la participació dels estudiants en l'àmbit internacional, organitzada per AQU Catalunya. Els objectius de la trobada han estat reflexionar sobre la implicació dels estudiants en els processos d'assegurament de la qualitat a nivell internacional, fomentar les experiències de participació internacionals i obtenir bones pràctiques aplicables a la millora de la participació local.

La jornada ha comptat amb la participació d'estudiants de diferents àmbits disciplinaris. Els assistents han tingut l'oportunitat de conèixer com s'organitzen, què fan i com funcionen les associacions d'estudiants a nivell internacional. La trobada ha permès aprofundir en organitzacions que sovint semblen llunyanes a l'estudiant: les associacions supranacionals (ESU, BEST, ESTIEM, etc.) i les sectorials (AECS, IPSF, etc.).

El president de la European Students' Union (ESU), Bert Vandenkendelaere, ha animat a reflexionar sobre la implicació dels estudiants en les associacions i el seu paper a l'hora d'assegurar la qualitat de les institucions. Vandenkendelaere ha remarcat que qualsevol organització d'estudiants "democràtica, inclusiva, representativa i independent" pot formar part de l'ESU.

També s'ha desplaçat fins a la Rovira i Virgili el responsable de desenvolupament en matèria d'estudiants i millora de la Quality Assurance Agency for Higher Education (QAA) del Regne Unit, Derfel Owen. "Els estudiants són més responsables dels seus estudis quan se n'adonen que poden, realment, canviar el model educatiu que reben", ha explicat Owen basant-se en la seva experiència a la QAA. Owen, a més a més, ha parlat de la National Union of Students (NUS) del Regne Unit per explicar les diferències amb el model català.

Jordi Sànchez, estudiant de la UAB d'intercanvi a Seül, ha parlat, a través de videoconferència, de la seva experiència com a membre de l'International Student Organization a la universitat coreana. Sànchez ha valorat el treball integrador de l'associació a l'hora d'acollir els estudiants de cultures diferents. A més, ha destacat la separació de competències que existeix a Corea del Sud entre les associacions d'estudiants culturals i les que vetllen per la qualitat estrictament acadèmica.

ENQA EQAR ISO

Generalitat de Catalunya

Via Laietana, 28, 5a planta 08003 Barcelona. Tel.: +34 93 268 89 50

© 2011 AQU Catalunya – Dipňsit legal B-5.686-2008